Ateliere Vesele la Școala Ortodoxă

La îneputul lunii noiembrie 2016 a debutat seria de „Atelierele Vesele”, care se adrezează tuturor copiilor între 4 şi 12 ani şi are menirea de a aduce copiii împreună pentru a socializa, a deveni prieteni şi a învăţa, prin activităţi distractive care le dezvoltă abilităţile de comunicare şi de îndemânare, imaginaţia şi a creativitatea. Această serie are scopul de a promova valorile morale creştine şi tradiţionale autentice şi presupune desfăşurarea unui atelier în fiecare lună, în una din zilele de sâmbătă.


ANUL ȘCOLAR 2018-2019

Atelier vesel "Matematică distractivă"

16 Martie 2019

Sâmbătă dimineața, în 16 martie 2019, am desfășurat un atelier plin de joacă și energie. Sub îndrmarea d-nelor prof. Cristina Opreanu și Nicoleta Iclodean, copiii au învățat matematica prin jocuri și exerciții haioase și interactive. Matematica ... e acum distractivă pentru noi!

atelierul matematica distractiva

ANUL ȘCOLAR 2017-2018

Atelier vesel "Dicție și bune maniere"

25 Noiembrie 2017

În noiembrie 2017 am organizat un atelier în care să învățăm dicție și mai ales bune maniere. Alături de Daniela Teaha și Giorgiana Elena Popan, copii s-au jucat, au învățat să pronunțe corect și mai să se poarte frumos.

atelierul dictie si bune maniere

ANUL ȘCOLAR 2016-2017

Atelier "Poveştile de altădată"

Mai 2017

Atelier vesel cu tema "Poveştile de altădată" pe diafilm şi diapozitive, în cadrul căruia copiii au descoperit o lume uitată a poveştilor;

Elevii şcolii noastre au participat şi au luat locul I la concursul şi simpozionul internaţional de creaţie literară, creaţie plastică şi artă fotografică "Tradiţie şi mărturisire prin culoare şi trăire". Lucrarea îl prezintă pe Sf. Ier. Nicolae aşa cum îl văd elevii noştri.

Am participat de asemenea şi la concursul naţional "Copiii îsi pictează ţara", organizat de Şcoala Gimnazială Sf. Antim Ivireanu din Timişoara;

Atelier "English is fun"

Mai 2017

Atelier distractiv cu tema "English is fun", susţinut de prof. de Ib. engleză Dana Filaropol, care, împreună cu actriţa Giorgiana Elena Popan, au desfăşurat jocuri de comunicare în limba engleză, cântece şi au dramatizat povestea piratului englez naufragiat.

atelier-englez

Atelier de încondeiere a ouălor

Martie 2017

Atelier vesel cu tema "încondeierea ouălor cu chişiţa", cu poveşti despre decorarea ouălor şi mai apoi încondeiere prin metoda tradiţională.

atelierul-de-incondeiat-oua
atelier-de-incondeiat-oua

Atelier "Mărţişorul în tradiţia românească"

Februarie 2017

Atelier vesel cu tema "Mărţişorul în tradiţia românească", în cadrul căruia copiii au ascultat poveşti despre legenda mărţişorului şi mai apoi au creat propriile mărţişoare tradiţionale, pe care le-au dăruit frumoaselor mămici.

aatelierul-de-creatie-martisorul

Atelier "Unirea Principatelor Române"

21 Ianuarie 2017

Atelier vesel cu tema "Unirea Principatelor Române", ce a cuprins prezentarea unor mici documentare despre "mica unire" şi un spectacol de teatru ad-hoc susţinut de copiii prezenţi, care s-au distrat de minune.

atelierul-unirea-principatelor-romane

Atelier de creație tradițională

17 Decembrie 2016

În data de 17 decembrie a avut loc atelierul vesel de creaţie tradiţională, o adevărată şezătoare, la care am ţesut la război, am curăţat porumbul, am întors lâna pe fus, etc.

atelier-mestesuguri-traditionale
sezatoare

Atelier de povești

12 Noiembrie 2016

În 12 noiembrie a avut loc primul atelier, cel de poveşti, cu povestitoarea Giorgiana Elena Popan. Copiii au ascultat, au creat şi au spus poveşti, ba chiar le-au şi pus pe o rolă de hârtie cu ajutorul creioanelor colorate sau le-au transpus pe o mică scenă de teatru de păpuşi. Au participat 45 de copii şi fiecare a plecat acasă cu multe amintiri plăcute şi o diplomă.

Sfântul Nicolae, sub patronajul căruia ne desfășurăm activitatea, să vă ocrotească!