ŞCOALA PRIMARĂ „SFÂNTUL IERARH NICOLAE” ARAD

Elevii, profesorii şi întreaga echipă a şcolii "Sfântul Ierarh Nicolae" Arad, doresc să vă mulţumească din toată inima pentru susţinerea dumneavoastră! Fiecare bănuţ, pe care l-aţi dăruit din toată inima, Dumnezeu l-a înmulţit şi a dat roade, care vor veni cu siguranţă înzecit către dumneavoastră prin ajutorul, darurile şi rugăciunile Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul nostru şi al tuturor copiilor.

La Școala „Sfântul Ierarh Nicolae” se desfășoară activități menite să promoveze valorile morale și spirituale creştine tradiţionale româneşti și să creeze un cadru educațional propice pentru formarea copiilor în spiritul acestor valori. În cele câteva luni de la înfiinţare avem deja un mic istoric dar, mai ales, mari obiective.

PROGRAMUL UNEI ZILE DE ȘCOALĂ

7.30 – 8.15 – PRIMIREA COPIILOR

8.15 – 8.40 – RUGĂCIUNEA DE DIMINEAȚĂ, SFINȚII ZILEI

8.40 – 9.25 – ORA I (45 min)

9.25 – 9.40 – PAUZA I (15 min)

9.40 – 10.25 – ORA II (45 min)

10.25 – 10.45 – PAUZA II (MARE) (20 min)

10.45 – 11.30 – ORA III (45 min)

11.30 – 11.45 – PAUZA III (15 min)

11.45 – 12.30 – ORA IV (45 min)

12.30 - 13.30 - PREDAREA COPIILOR, CONSILIEREA PĂRINȚILOR

12.30 – 17.30 – PROGRAMUL ”ȘCOALA DUPĂ ȘCOALĂ”

12.30 - 13.30 - SERVIREA MESEI

13.30 – 14.30 – PROGRAM DE ODIHNĂ

14.30 – 16.00 – PROGRAM ACTIVITĂ I RECREATIV – EDUCATIVE

16.00 – 17.00 – ATELIER EDUCATIV (FOLCLORUL COPIILOR, ATELIER DE POVEȘTI, DANSURI POPULARE)

17.00 – 17.30 – PREDAREA COPIILOR

6 elevi început clasa pregătitoare în anul școlar 2016-2017 si au absolvito iar acum (în anul școlar 2017-2018) sunt în clasa I, "a Brâncovenilor", ocrotită, evident, de Sfinţii Martiri Brâncoveni

Începând cu anul şcolar 2017 - 2018, 11 noi elevi urmează cursurile şcolii noastre în clasa pregătitoare "a Năsăudenilor", sub protecţia Sfinţilor Martiri Năsăudeni

În cadrul programului de studiu s-au parcus disciplinele generale obligatorii din învăţământul primar conform hotărârilor ministerului.

ANUL ȘCOLAR 2016-2017

În seara zilei de 3 iulie 2016 am organizat, în colaborare cu încă două asociaţii arădene care ne împărtăşesc valorile, un spectacol inedit, o seară de muzică şi poezie românească.

În cursul lunii august 2016 am înregistrat un material audio şi video şi vom lansa în curând DVD-ul „Poveşti cu suflet românesc”, de care se vor bucura cei mici dar şi cei mari.

Octombrie 2016

Povestitori din Anglia, Coreea de Sud şi Maroc au venit la şcoala noastră cu poveşti care mai de care mai interesante. În seara zilei de 8 octombrie elevii clasei pregătitoare "Brâncovenii", au participat la spectacolul de încheiere a Festivalului Internaţional de Poveşti „Magia Cuvântului”, ediţia a V-a, interpretând în faţa publicului adunat în Sala Ferdinand a Primăriei Arad, o povestea "O minune a Sfântului Ierarh Nicolae".

Noiembrie 2016

Am lansat seria „Atelierele Distractive”, care se adrezează tuturor copiilor între 4 şi 12 ani şi are menirea de a aduce copiii împreună pentru a socializa, a deveni prieteni şi a învăţa, prin activităţi distractive care le dezvoltă abilităţile de comunicare şi de îndemânare, imaginaţia şi a creativitatea. Această serie are scopul de a promova valorile morale creştine şi tradiţionale autentice şi presupune desfăşurarea unui atelier în fiecare lună, în una din zilele de sâmbătă.


În 12 noiembrie a avut loc primul atelier, cel de poveşti, cu povestitoarea Giorgiana Elena Popan. Copiii au ascultat, au creat şi au spus poveşti, ba chiar le-au şi pus pe o rolă de hârtie cu ajutorul creioanelor colorate sau le-au transpus pe o mică scenă de teatru de păpuşi. Au participat 45 de copii şi fiecare a plecat acasă cu multe amintiri plăcute şi o diplomă.

Decembrie 2016

În perioada 4-6 decembrie am organizat "Zilele Şcolii Sfântul Ierarh Nicolae", zile foarte bogate în activităţi şi bucurii pentru cei mici:

 • 4 decembrie:
  spectacolul "Poveşti a l'lmprovisso", susţinut de trupa de teatru a Asociaţiei Filólogos, "Ardalion";
 • 5 decembrie:
  dimineaţa, atelier de creaţie „Cizmuliţa Sfântului Nicolae", la care au participat grupa mare a Grădiniţei "Bambi" alături de elevii noştri, apoi au desfăşurat jocuri de echipă şi au colindat împreună, legând prietenii frumoase;
 • seara, moment artistic "Minunea Sfântului Ierarh Nicolae", susţinut după participarea la slujba vecerniei de la Capela Facultăţii de Teologie „Ilarion Felea" din Arad;
 • 6 decembrie:
  dimineaţa, participare la Sf. Liturghie de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae;
 • seara, la sediul şcolii, elevii au realizat expoziţia cu vânzare "Muzeul jucăriilor cu poveşti", au susţinut în faţa părinţilor şi a invitaţilor un mic spectacol de colinde şi poezii închinate Sfântului Ierarh Nicolae, iar apoi s-au desfăşurat jocuri şi activităţi tematice.
zilele-scolii-sfantul-nicolae-decembrie-2016
ziua-scolii-sfantul-nicolae-decembrie-2016

În data de 17 decembrie a avut loc atelierul distractiv de creaţie tradiţională, o adevărată şezătoare, la care am ţesut la război, am curăţat porumbul, am întors lâna pe fus, etc.

atelier-mestesuguri-traditionale
sezatoare

În preajma Sărbătorii Crăciunului am colindat mai multe parohii şi glăscioarele cristaline ale elevilor emoţionaţi au bucurat mulţi oameni, aducându-le vestea cea mare a Naşterii Domnului.

Ianuarie 2017

Atelier distractiv cu tema "Unirea Principatelor Române", ce a cuprins prezentarea unor mici documentare despre "mica unire" şi un spectacol de teatru ad-hoc susţinut de copiii prezenţi, care s-au distrat de minune.

atelierul-unirea-principatelor-romane

Februarie 2017

Atelier distractiv cu tema "Mărţişorul în tradiţia românească", în cadrul căruia copiii au ascultat poveşti despre legenda mărţişorului şi mai apoi au creat propriile mărţişoare tradiţionale, pe care le-au dăruit frumoaselor mămici.

aatelierul-de-creatie-martisorul

Martie 2017

Atelier distractiv cu tema "încondeierea ouălor cu chişiţa", cu poveşti despre decorarea ouălor şi mai apoi încondeiere prin metoda tradiţională.

atelierul-de-incondeiat-oua
atelier-de-incondeiat-oua

Aprilie 2017

În preajma Praznicului învierii Domnului am realizat un spectacol de poezii şi cântece şi cu icoanele în mâna am pornit spre Centrul de Terapie şi Recuperare pt. Copii cu Dizabilităţi "Ghiocelul" şi prin bisericile din oraş.

Mai 2017

Atelier distractiv cu tema "Poveştile de altădată" pe diafilm şi diapozitive, în cadrul căruia copiii au descoperit o lume uitată a poveştilor;

Elevii şcolii noastre au participat şi au luat locul I la concursul şi simpozionul internaţional de creaţie literară, creaţie plastică şi artă fotografică "Tradiţie şi mărturisire prin culoare şi trăire". Lucrarea îl prezintă pe Sf. Ier. Nicolae aşa cum îl văd elevii noştri.

Am participat de asemenea şi la concursul naţional "Copiii îsi pictează ţara", organizat de Şcoala Gimnazială Sf. Antim Ivireanu din Timişoara;

Atelier distractiv cu tema "English is fun", susţinut de prof. de Ib. engleză Dana Filaropol, care, împreună cu actriţa Giorgiana Elena Popan, au desfăşurat jocuri de comunicare în limba engleză, cântece şi au dramatizat povestea piratului englez naufragiat.

atelier-englez

Iunie 2017

La final de an şcolar am prezentat, în faţa părinţilor şi a invitaţilor, un spectacol plin de bucurie, un adevărat musical cu tema "Şcolărei şi şcolăriţe", pregătit de inimoasa dna. învăţătoare Elena Puterity, urmat de un moment artistic în limba engleză coordonat de dna. prof. Dana Filaropol şi jocuri de improvizaţie sub îndrumarea actriţei Giorgiana Elena Popan.

În anul care a trecut am iniţiat proiectul internaţional "Poveştile lumii în şcoala mea", îi cadrul căruia povestitori din diverse părţi ale lumii au poposit în clasa elevilor noştri şi le-au spus poveşti. Este un proiect permanent şi până acum am fost gazde pentru: Alicia Doo Jong din Coreea de Sud, Martin Manasse din Marea Britanie, Marianne Christensen din Danemarca şijuliana Marin din Columbia.

Un alt proiect permanent, iniţiat în parteneriat cu Asociaţia "Brâncoveanu", este proiectul naţional "Şcoala familiei". Acesta constă dintr-o serie de cursuri adresate părinţilor şi susţinute de specialişti în domeniu, despre diverse aspecte ale educaţiei copiilor, de exemplu: "Educaţia caracterului", susţinut de psiholog Speranţa Munteanu, "Alimentaţia pentru sănătate", susţinut de conf. dr. ing. Dana Radu, "Formarea dependenţelor la copii şi adolescenţi" susţinut de dr. terapeut Lavinia Bratu etc.

Totodată, începând cu anul 2017, organizăm pentru copiii şcolari şi preşcolari cursuri de storytelling, pictură şi pian, care au loc după-masa şi la care participă copii şi de la alte şcoli şi grădiniţe.

ANUL ȘCOLAR 2017-2018

Întreaga activitate pe care o desfăşurăm se bucură de aprecierea şi binecuvântarea IPS Timotei, Arhiepiscop al Aradului, care a fost alături de noi la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2017 - 2018.

Octombrie 2017

Poveștile lumii au poposi pentru al VII-lea an în orașul nostru. În perioada 26 - 30 octombrie 2017 Scoala ”Sfântul Ierarh Nicolae” Arad in coproducție cu Asociația ”Magia Cuvântului”, ca organizator principal, alături de Biblioteca Județeană ” Alexandru D. Xenopol” Arad, ISJ, CCD și Complexul Muzeal Arad, au găzduit povestitori internaționali din Canada pe Anne Glover, Hawaii- SUA pe Jeff Gere, Kenya pe John Namai Mukeni și din România pe mult îndrăgitul Leon Magdan.

Sfântul Nicolae, sub patronajul căruia ne desfășurăm activitatea, să vă ocrotească!