ACTIVITĂȚI ÎN ANUL ȘCOLAR 2016-2017

În anul școlar 2016-2017 am iniţiat proiectul internaţional "Poveştile lumii în şcoala mea", îi cadrul căruia povestitori din diverse părţi ale lumii au poposit în clasa elevilor noştri şi le-au spus poveşti. Este un proiect permanent şi până acum am fost gazde pentru: Alicia Doo Jong din Coreea de Sud, Martin Manasse din Marea Britanie, Marianne Christensen din Danemarca şijuliana Marin din Columbia.

Un alt proiect permanent, iniţiat în parteneriat cu Asociaţia "Brâncoveanu", este proiectul naţional "Şcoala familiei". Acesta constă dintr-o serie de cursuri adresate părinţilor şi susţinute de specialişti în domeniu, despre diverse aspecte ale educaţiei copiilor, de exemplu: "Educaţia caracterului", susţinut de psiholog Speranţa Munteanu, "Alimentaţia pentru sănătate", susţinut de conf. dr. ing. Dana Radu, "Formarea dependenţelor la copii şi adolescenţi" susţinut de dr. terapeut Lavinia Bratu etc.

Totodată, începând cu anul 2017, organizăm pentru copiii şcolari şi preşcolari cursuri de storytelling, pictură şi pian, care au loc după-masa şi la care participă copii şi de la alte şcoli şi grădiniţe.

Iunie 2017

La final de an şcolar am prezentat, în faţa părinţilor şi a invitaţilor, un spectacol plin de bucurie, un adevărat musical cu tema "Şcolărei şi şcolăriţe", pregătit de inimoasa dna. învăţătoare Elena Puterity, urmat de un moment artistic în limba engleză coordonat de dna. prof. Dana Filaropol şi jocuri de improvizaţie sub îndrumarea actriţei Giorgiana Elena Popan.

Aprilie 2017

În preajma Praznicului învierii Domnului am realizat un spectacol de poezii şi cântece şi cu icoanele în mâna am pornit spre Centrul de Terapie şi Recuperare pt. Copii cu Dizabilităţi "Ghiocelul" şi prin bisericile din oraş.

Decembrie 2016

În preajma Sărbătorii Crăciunului am colindat mai multe parohii şi glăscioarele cristaline ale elevilor emoţionaţi au bucurat mulţi oameni, aducându-le vestea cea mare a Naşterii Domnului.

În perioada 4-6 decembrie am organizat "Zilele Şcolii Sfântul Ierarh Nicolae", zile foarte bogate în activităţi şi bucurii pentru cei mici:

 • 4 decembrie:
  spectacolul "Poveşti a l'lmprovisso", susţinut de trupa de teatru a Asociaţiei Filólogos, "Ardalion";
 • 5 decembrie:
  dimineaţa, atelier de creaţie „Cizmuliţa Sfântului Nicolae", la care au participat grupa mare a Grădiniţei "Bambi" alături de elevii noştri, apoi au desfăşurat jocuri de echipă şi au colindat împreună, legând prietenii frumoase;
 • seara, moment artistic "Minunea Sfântului Ierarh Nicolae", susţinut după participarea la slujba vecerniei de la Capela Facultăţii de Teologie „Ilarion Felea" din Arad;
 • 6 decembrie:
  dimineaţa, participare la Sf. Liturghie de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae;
 • seara, la sediul şcolii, elevii au realizat expoziţia cu vânzare "Muzeul jucăriilor cu poveşti", au susţinut în faţa părinţilor şi a invitaţilor un mic spectacol de colinde şi poezii închinate Sfântului Ierarh Nicolae, iar apoi s-au desfăşurat jocuri şi activităţi tematice.
zilele-scolii-sfantul-nicolae-decembrie-2016
ziua-scolii-sfantul-nicolae-decembrie-2016

Octombrie 2016

Povestitori din Anglia, Coreea de Sud şi Maroc au venit la şcoala noastră cu poveşti care mai de care mai interesante. În seara zilei de 8 octombrie elevii clasei pregătitoare "Brâncovenii", au participat la spectacolul de încheiere a Festivalului Internaţional de Poveşti „Magia Cuvântului”, ediţia a V-a, interpretând în faţa publicului adunat în Sala Ferdinand a Primăriei Arad, o povestea "O minune a Sfântului Ierarh Nicolae".

În cursul lunii august 2016 am înregistrat un material audio şi video şi vom lansa în curând DVD-ul „Poveşti cu suflet românesc”, de care se vor bucura cei mici dar şi cei mari.

În seara zilei de 3 iulie 2016 am organizat, în colaborare cu încă două asociaţii arădene care ne împărtăşesc valorile, un spectacol inedit, o seară de muzică şi poezie românească.

Sfântul Nicolae, sub patronajul căruia ne desfășurăm activitatea, să vă ocrotească!